kremacja
Kiedy nie wiesz, gdzie dodać post, skorzystaj z tej kategorii, jednak pamiętaj, że jeśli dodasz post do tej kategorii, a na forum jest inna, która pasuje do poruszanego przez Ciebie tematu - post zostanie usunięty lub przeniesiony do innego wątku (zmieni się adres url posta).
- layne
kremacja
Nie wiem, czy kiedykolwiek potrzebowaliście informacji na ten temat, ale uważam, że zawsze lepiej jest mieć namiary na dobry zakład pogrzebowy, w którym jest dostępne krematorium. My u siebie w Lublinie mamy taki zakład pogrzebowy - Hades. Tam mają bardzo kompleksowe usługi, gdy w tym roku zmarł nasz dziadek, który chciał być skremowany, od razu skierowaliśmy się do nich. Pomogli nam w wyborze urny, itp., zajęli się oczywiście także samą organizacja pogrzebu i pochówku, polecam ich serdecznie.
- kasiakowa06
Re: kremacja
Post autor: kasiakowa06 »
layne pisze: ↑17 sie 2020, 10:26 Nie wiem, czy kiedykolwiek potrzebowaliście informacji na ten temat, ale uważam, że zawsze lepiej jest mieć namiary na dobry zakład pogrzebowy, w którym jest dostępne krematorium. My u siebie w Lublinie mamy taki zakład pogrzebowy - Hades. Tam mają bardzo kompleksowe usługi, gdy w tym roku zmarł nasz dziadek, który chciał być skremowany, od razu skierowaliśmy się do nich. Pomogli nam w wyborze urny, itp., zajęli się oczywiście także samą organizacja pogrzebu i pochówku, polecam ich serdecznie.
Wydaje mi się, że ten delikatny temat trzeba poruszać na forach, ponieważ nie myślimy często o tym, co się będzie działo z naszym ciałem po śmierci. Kremacja była znana tysiące lat temu i uważam, że nadal powinna być stosowana.
-----------------------------
Kremacja zwierząt https://animaleden.pl/uslugi/

Post autor: gadula667 »
"Nie wiem, czy kiedykolwiek potrzebowaliście informacji na ten temat, ale uważam, że zawsze lepiej jest mieć namiary na dobry zakład pogrzebowy, w którym jest dostępne krematorium. My u siebie w Lublinie mamy taki zakład pogrzebowy - Hades. Tam mają bardzo kompleksowe usługi, gdy w tym roku zmarł nasz dziadek, który chciał być skremowany, od razu skierowaliśmy się do nich. Pomogli nam w wyborze urny, itp., zajęli się oczywiście także samą organizacja pogrzebu i pochówku, polecam ich serdecznie."
Pewnie szczególnie gdy prawo zapowiadają się zmiany w prawie pozwalające przechowywać urny w domach choć zdecydowanie nie moja okolica
Pewnie szczególnie gdy prawo zapowiadają się zmiany w prawie pozwalające przechowywać urny w domach choć zdecydowanie nie moja okolica
Post autor: tatianakura »
a to aż tak duża różnica pomiędzy tradycyjnym pogrzebem a kremacją? słyszałam że to praktycznie to samo że urna jest pochowana praktycznie tak samo jak trumna ponieważ według prawa nie można ani nie można trzymać w domu ani rozsypać prochów nawet kiedyś czytałam o tym artykuł https://rememberme-forever.pl/jak-zorganizowac-pogrzeb/ mówi o tym jak to w obecnie wygląda nie widziałam nic co mogło by świadczyć o nadciągających znaczących zmianach w tym temacie ale aż tak w tematyce zainteresowana nie jestem ale jeśli to co mówisz się potwierdzi to ciekawe czasy nas czekają niczym z filmów
Przejdź do
- Forum
- ↳ Architektura - projekty, pomysły, inspiracje
- ↳ Wnętrza
- ↳ Domy
- ↳ Budynki usługowe
- ↳ Budowa i remont - majsterkowanie - narzędzia - sklepy
- ↳ Nowe domy
- ↳ Stare domy
- ↳ Adaptacje
- ↳ Porady
- ↳ Czy to się opłaca?