Najtańszy kurier

Awatar użytkownika
buzata

Najtańszy kurier

Post autor: buzata »

Macie jakieś sposoby na to jak taniej płacić za nadanie przesyłki? Lepiej kurier, czy może poczta?
Awatar użytkownika
asmaki

Re: Najtańszy kurier

Post autor: asmaki »

Bardzo opłacalna jest paczka kurierem UPS z tego co mi wiadomo, jednak nie zamawiaj kuriera przez infolinię tylko przez brokera kurierskiego. Wszystko odbywa się za pośrednictwem strony internetowej, wycena, opłata - drukujesz potem list przewozowy i czekasz na odbiór przez kuriera
Awatar użytkownika
possa

Post autor: possa »

A jaki rodzaj to przesyłki ma być i dokąd chcesz wysłać? Od tego w sumie wiele zależy :) Od kolegi wiem że cennik paczek międzynarodowych (jakby cie interesował) bardzo dobrze przedstawia się u firm pośredniczących typu broker kurierski. Sprawdź sobie
Awatar użytkownika
Renata

Post autor: Renata »

Ja kiedyś właśnie szukałam najtańszych ofert po kilku stronach, ale to było strasznie męczące. W końcu znalazłam jedną stronkę, która skupia największych przewoźników na świecie i w jednym miejscu można wybrać coś dla siebie, co jest dużym plusem. Tam też z nalazłam najtańszą ofertę kuriera do Niemiec https://paczkadoniemiec.sitey.me/kurier-do-niemiec gdzie często wysyłam paczki. Myślę, że to jest miejsce, gdzie można porównać ceny i znaleźć najtańszego kuriera ;)
Awatar użytkownika
dekorator

Post autor: dekorator »

Nie wydaje mi się, ze w dzisiejszych czasach wysłanie paczki kurierem było jakieś drogie i mniej więcej wszędzie znajdziemy te same ceny. Ja często również zamawiam paczki na paczkomat. Dobrze, że czytałem artykuł https://www.sendit.pl/blog/kiedy-paczka ... do-nadawcy to już teraz doskonale wiem, że jak moja paczka zostanie zwrócona do nadawcy to co mam z tym zrobić.
Awatar użytkownika
Kleo

Post autor: Kleo »

Renata pisze: ↑03 lip 2020, 12:18 Ja kiedyś właśnie szukałam najtańszych ofert po kilku stronach, ale to było strasznie męczące. W końcu znalazłam jedną stronkę, która skupia największych przewoźników na świecie i w jednym miejscu można wybrać coś dla siebie, co jest dużym plusem. Tam też z nalazłam najtańszą ofertę kuriera do Niemiec gdzie często wysyłam paczki. Myślę, że to jest miejsce, gdzie można porównać ceny i znaleźć najtańszego kuriera ;)
Zawsze jakąś opcją jest samodzielny transport przesyłek do niemiec ;) A tak na poważnie, to jeśli zależy Ci na taniej wysyłce - porównuj ceny na stronie brokera kurierskiego. To bardzo proste i wygodne - wpisujesz informacje i przesyłce i od razu wszystko widzisz - gdzie i za ile. Takie ręczne porównywanie ofert, o którym piszesz, faktycznie jest bardzo męczące.
kika1

Post autor: kika1 »

Firm kurierskich na rynku jest sporo, jednak warto wybierać te które terminowo realizują swoje zamówienia i jednocześnie są w stanie zapewnić wysoki poziom obsługi na każdym etapie. Można skorzystać również z usług brokera kurierskiego, o czym wspomniano m.in. w tym artykule https://portalmedialny.pl/art/75767/prz ... ysyac.html
ODPOWIEDZ