Kamera obrotowa z panelem solarnym orllo z10 - opinie

To bardzo praktyczny wątek, poruszamy problemy związane z budowaniem i remontami. Polecamy fachowców, sklepy, w których można zrobić zakupy budowlane, dzielimy się sprytnymi rozwiązaniami i podpowiadamy jak szybko i sprawnie wybudować dom!
Rokki

Kamera obrotowa z panelem solarnym orllo z10 - opinie

Post autor: Rokki »

Witam,
Czy będziecie mi w stanie powiedzieć coś więcej na temat wyboru monitoringu do zabezpieczenia budynków gospodarczych? Szukam wersji obrotowej z panelem solarnym, aby też był dobry tryb nocny, zoom i jednocześnie detekcja ruchu z alarmem. Co sądzicie na temat Orllo Z10?
adrianek96

Re: Kamera obrotowa z panelem solarnym orllo z10 - opinie

Post autor: adrianek96 »

jeśli masz w zasięgu montażu kamery wifi to bardzo dobry wybór, Z10 to bardzo dobra kamera przeznaczona na spory obszar (zoom x18 daje zbliżenie rejestracji/twarzy/innych szczegółów z ok. 100 metrów), dodatkowo funkcja automatycznego patrolu pozwala na zastosowanie jednej takiej kamery zamiast kilku, jeśli dobrze ustawisz trase patrolu kamera będzie ogarniała obszar 360 stopni.
W przypadku kiedy nie będziesz miał WIFI polecam model Orllo Z18 + system solarny SM6030, ta kamera jest na kartę SIM i jest to jedyna różnica w stosunku do Z10
tomash99

Post autor: tomash99 »

Witam, podpowiem z doswiadczenia, ze ten zestaw od nich z10 i panel sm6030 robi robotę - jestem elektrykiem i robilem probe to ten orllo panel z bateria wypada porownywalnie dobrze co taki zestaw z LifePO4 i Panelem z 4x drozszego Victrona takze tutaj brac i sie nie zastanawiac :D tylko z10 jest na wifi, szwagier wzial z18 na SIM (ta sama kamera tylko w wersji na karte sim, bez wifi).
Aplikacja jest po polsku, jak wykryje czlowieka to za nim moze chodzic i przy okazji dostajesz powiadomienie na telefon wiec spoko sprawa :)
Jarcio12

Post autor: Jarcio12 »

Mam tą kamerę od długiego czasu, ale bez panelu. Zdecydowanie dobry wybór, działa niezawodnie, wykrywa i śledzi jak powinna. Zoom optyczny spełnia swoją rolę. Kolega ma Z18 z panelem to ta sama wersja na kartę sim zamiast WiFi, działa już drugi rok bez ingerencji.
Polecam :D
Tubik

Post autor: Tubik »

No to nie pozostaje mi nic innego jak tylko dołączyć się do poprzedników, bo w swojej cenie sprzęt jest naprawdę dobry. Wszystkie funkcje ma jakich można od nich oczekiwać. Ogólnie jak nie ma stałego zasilania to właśnie zestaw z panelem fajnie się sprawdzi i mozna go złapać u nich w promocyjnej cenie.
Rufi

Post autor: Rufi »

Zgadza się i praktycznie wszystko zostało powiedziane, jak nadal jesteś zainteresowany takim zestawem to teraz tutaj https://orllo.pl/kamera-zewnetrzna-obro ... iczny.html jest na sporej promocji, także jeszcze przed sezonem wakacyjnych wyjazdów i nieobecności warto się dodatkowo zabezpieczyć.

karta rabatowa go sport
TomaszKos

Post autor: TomaszKos »

No to masz sporo podpowiedzi, rzeczywiście warto postawić na jakość wykonania i jednocześnie parametry aby był on skuteczny i odpowiednio odstraszył potencjalnych włamywaczy przed próbami kradzieży. A szczególnie jak ktoś ma dom z dala od sąsiadów to jednak nie ma innej opcji niż zadbać o monitoring z alarmem.
Jakub199

Post autor: Jakub199 »

Bardzo fajny pomysł. Panele solarne są super nie martwisz się o prąd. Mam ten model jestem zadowolony. Tryb nocny jest super, dobrze widać, zoom bez zarzutu. Defekcja daje radę, szybko reaguje.

😊
AndrzejM

Post autor: AndrzejM »

Jak już wybierać kamery bez stałego dostępu do prądu to właśnie z dobrym panelem fotowoltaicznym i akumulatorem na dni kiedy nie będzie słońca. Fajnie, że orllo stworzyło taki zestaw z kamerą z10 w wersji PoE. Dostępny w rozsądnej cenie, powiadomieniami alarmowymi i 18x zoomem optycznym do 100m
zuzula12

Post autor: zuzula12 »

Zobaczcie też na ofertę od https://ivel.pl/k741,monitoring-kamery- ... ringu.html tam macie wiele elementów systemu monitoringu i systemu alarmowego. W tym sklepie znajdziecie sprzęt, automatykę i akcesoria. Polecam sprawdzić na oferty.
ODPOWIEDZ